Održan sastanak sa studentima sa invaliditetom koji idu na mobilnost od strane UoM

U okviru projekta „Prelaz studenata sa invaliditetom od visokog obrazovanja do zapošljavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori (Trans2Work)“ pet studenata sa invaliditetom trebalo bi u maju ove godine da ode na dvomjesečnu mobilnost s ciljem obavljanja stručne prakse.

To je saopšteno na radnom sastanku tima projekta Trans2Work sa studentima kandidatima za program mobilnosti, kojeg je u Rektoratu Univerziteta Crne Gore organizovao Pomorski fakultet Kotor u saradnji sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore.

Na sastanku je razgovarano o pripremi dokumentacije kandidata za program mobilnosti koja uključuje motivaciono pismo, biografiju, ispunjavanje upitnika i registraciju studenata na portalu projekta (web based tool). Analizirane su i informacije o poslodavcima iz Bosne i Hercegovine sa kojima članovi projekta trenutno raspolažu, dok se završna diskusija odnosila na preferencije kandidata kada je u pitanju odabir odgovarajućeg poslovnog okruženja u okviru kojeg bi se realizovala radna praksa.

Pozdravljena je i odluka studenata sa invaliditetom da se odluče za ovaj program mobilnosti i obećana podrška u toku procesa pripreme dokumentacije i trajanja stručne prakse.

Više o programu mobilnosti možete pogledati na: http://www.trans2work.me/mne/.

http://pfkotor.me/media/aktuelnosti/vijesti/odrzan-sastanak-sa-studentima-sa-invaliditetom-koji-idu-na-mobilnost

http://www.ucg.ac.me/objava/blog/1271/objava/16969-odrzan-sastanak-sa-studentima-sa-invaliditetom-koji-idu-na-mobilnost

Dissemination activity report